zad
Ola: asymptoty
mam funkcję −> √x2+1
nie ma pionowych asymptot gdyż dziedzina x∊R
prosze mi powiedzieć dlaczego badając asymptotę ukośną/poziomą ma wyjść, że będzie asymptota
ukośna w −∞ => y=−x a druga ukośna w +∞ y=x ?
7 sty 16:18
Ola: błagam o pomoc
7 sty 16:35
Artur z miasta Neptuna:
Wybacz ale nie bardzo rozumiem pytanie −−−− zauwaz ze ta funkcja jest parzysta

skoro dla
plus niesoonczonosci masz asymptote y=x to dla minus nieskoncznosci bedzie przeciwna
(symetryczna wzgledem osi OX) asmptpta czyli y=−x
7 sty 16:39
Ola: ale jak to mam wyliczyć?
7 sty 16:58