pomóżcie
gosia: narysuj wykres funkcji
y=Ix2I+IxI
7 sty 16:01
Saizou : dla x<0
y=x2−x
dla x≥0
y=x2+x
7 sty 16:10
Dominik: zle

dla x < 0
y = −x
2 − x
dla x > 0
y = x
2 + x
7 sty 16:16
123_123_123_123: Saizou dobrze zrobil...
|x2| jest zawsze dodatnie więc można brać pod uwagę tylko x
7 sty 16:17
Saizou : Dominik każda liczba podniesiona do kwadratu da liczbę dodatnią, a wartość bezwzględna z
liczy dodatniej jest tą samą liczbą
7 sty 16:18
Dominik: ach, no przeciez. zwracam honor
7 sty 16:20
jikA:
Znana własność i często pomijana
x2 = |x|2 = |x2|
7 sty 16:20
Mila:

y=Ix
2I+IxI ⇔y=x
2+|x| (zielony wykres)
Rysujesz y=x
2+x i odbicie symetryczne względem OY, tej części wykresu co leży z prawej strony
OY.
7 sty 16:28