może ktos pomóc ?? ;)
mała: Oblicz.
1. 102+2log107
2. 23−log23
3. 81−log23
wynik
1. 4900
2.83
3.827
7 sty 14:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
potrafimy logarytmy
7 sty 14:44
7 sty 14:44
Dominik: 102 + 2log107 = 102 * 102log107 = 100 * 10log1072 = 100 * 72 = 100 * 49 =
4900
analogicznie reszte przykladow − wykorzystanie dzialan na potegach i wzoru alogab = b
7 sty 14:45
mała: nie tak to ja logarytmy umiem

tylko mam problem z tymi trzema przykładami
7 sty 14:46
mała: aaaa dzięki wilkie trzeba to rozbić i po problemie

jeszcze raz wielkie dzięki
7 sty 14:47