Jak liczyć dopełnienie ?
pawel: jak liczyć dopełnienie ? np. A= (3, 4> , B= (1, 4)
PS. czy może tak być, że 4 otwarte i 4 zamkniete ? chyba nie bardzo .. bo jak wtedy te kołka
narysować...
jak najprościej opisać jak liczyć dopełnienie?> bo nie rozumiem tego co w książce
7 sty 14:15
Janek191:
A = ( 3; 4 > B = ( 1; 4 )
zatem
A' = R \ A = ( − ∞; 3 > ∪ ( 4 ; + ∞ )
B ' = R \ B = ( − ∞ ; 1 > ∪ < 4 ; + ∞ )
7 sty 14:20
Janek191:
R = ( − ∞ ; + ∞ )
7 sty 14:21
Aga1.:

A może jeszcze raz, posłużę się osią liczbową
7 sty 14:26