matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
anita:
1
witam mam problem z jednym zadaniem : Wiadomo że logx=
.Oblicz
3
1
log
x
3
7 sty 09:54
Skipper:
1
log
=−3logx ... więc ...−
3
7 sty 10:01
anita:
−1 ?
7 sty 10:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
log
1
/
(x
3
)
= log (x
−3
) = −3logx = // z danych zadania // = −3*
= −1
3
czyli dobrze
7 sty 10:13
anita:
ok dziękuje
7 sty 10:19