Czy poprawnie wykonane?
pawel: A= <3, 5) , B= (2, 4)
AUB = (2, 5)
A∩B = <3, 4)
A\B = (2)
A* (dopelnienie) = (1), (6)
7 sty 03:35
ICSP: A\B − jest A oraz nie ma w B
czy według Ciebie 2 jest w zbiorze A oraz nie ma jej w zbiorze B

ostatniego nie jestem wstanie rozszyfrować niestety
7 sty 03:38
ICSP: ponieważ już idę to nie bede Ciebie bardziej męczył
A\B = <4;5)
7 sty 03:44
Janek191:
A* = R \ A = ( − ∞ ; 3) ∪ < 5; + ∞ )
7 sty 11:04
pawel: a pozostale czesc wspolna i suma dobrze? nie iwem jak liczyć dopełnienie

przecież było mówione, że jak kółko otwarte to nie liczy sie, jak zamkniete to liczyć
7 sty 14:08
pawel: dlaczego A/B = <4,5) skoro 4 jest otwarte a nie zamalowane?
7 sty 14:12
Aga1.:

Dopełnienie zilustruję Ci na osi liczbowej kolorem niebieskim.
Zapisz A
'=
Suma i iloczyn dobrze.
7 sty 14:14
Aga1.:

Od A "odcinasz" B i co Ci zostanie?
7 sty 14:19
Aga1.: Trochę inny przykład niż u Ciebie.
7 sty 14:22
pawel: a czy nie da sie prościej? tzn. na moim przykładzie....nie wiem jak to liczyć dopełnienie
7 sty 15:02
Aga1.: Prościej się nie da. Masz pokazane dwoma sposobami.
Np. A=(5,7>
A'=(−∞,5>U(7,∞)
7 sty 15:14
pawel: zawsze nieskonczonosc jest po lewej i prawej? nic nie rozumiem z tego niestety

z rysunku.
7 sty 15:47