matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
blablablabla:
|2sin3x−3|=4
6 sty 23:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
i w czym problem
6 sty 23:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
|2sin3x − 3| = 4 ⇔ 2sin3x−3=−4 <−−− dlaczego
spójrz jakie wartości może przyjmować sinus −− i co to oznacza dla wyrażenia pod wartością bezwzgledną
1
i rozwiązujesz: 2sin3x = −1 ⇔ sin3x = −
⇔ 3x = .....
2
6 sty 23:22