Korzystając z definicji zbadać czy istnieją pochodne podanych funkcji we wskazan
aaaa:
a) f(x)=|x−1| , x0=1 , wyszlo mi ze ze granica lewostronna to −1 a prawostronna to 1
b)f(x)=2x−|x|, x0=0 granica lewostronna 3 prawostronna 1
c)f(x)=|x−π|3*sinx, x0=π pojecia nie wiem jak policzyc te granice
Bardzo prosze o pomoc i o sprawdzenie wynikow.
6 sty 22:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) jaki z tego więc wniosek

b) jaki z tego więc wniosek

c) lewostronna to będzie 0
+*0
+ = 0
+ = 0 ; prawostronna to 0
+*0
− = 0
− = 0
lewostronna równa prawostronnej
6 sty 23:00
aaaa: co do a i b to wiem ze wtedy pochodna w danym punkcie nie istnieje tylko chcialem sie
dowiedziec czy dobrze obliczylem. Dzieki za c.
6 sty 23:52
aaaa: Czyli a i b jest dobrze?
6 sty 23:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak i tak
7 sty 00:09
aaaa: Dzieki
7 sty 00:09