matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
caleczka :)
Kasia ;) :
hej
mam problem z caleczka . pomoze ktos ? ∫x
5
*
√
1+2x
3
dx
6 sty 22:20
Mila:
= ∫x
3
*x
2
√
1+2x
3
dx= [x
3
=t; 3x
2
dx=dt]
1
1
1
=
∫t
√
1+2t
dt i jeszcze raz podstawienie[ 1+2t=u;2dt=du; t=
u−
] dokończ
3
2
2
6 sty 22:31
Kasia ;) :
dziekuje
6 sty 22:36