Rozłóż wielomian na czynniki
miki:
a) x3 + 4x2 + x + 4
b) x4 − x3 +3x2
c) x4 − 16
d) x2 + 4x + 4
6 sty 22:10
miki: :(
6 sty 22:15
bezendu: a) x2(x+4)+(x+4)
(x+4)(x2+1)
b) x2(x2−x+3) i teraz policz Δ
c) (x2−4)(x2+4)
(x−2)(x+2)(x2+4)
d) x2+4x+4= (x+2)2
6 sty 22:23
miki: Dzięki bezendu

6 sty 22:24
bezendu:
6 sty 22:26
Edyta PK: a) x29x+4)+(x+4)= (x+4)(x2+1)
b) x2(x2−x+3)
c) (x2−2)(x2+2)=(x−√2)(x+√2)(x2+2)
d)Δ=16−4*1*4=0 x=−4/2=−2
(x+2)(x+2)
6 sty 22:28
bezendu: Edyta PK przykład c źle
6 sty 22:31
Edyta PK: masz rację, twój jest poprawnie
mój jest właściwy dla wielomianu x4−4
sory
6 sty 22:37