matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie całego zadania
słabeusz:
6x
2
(x+3)
4
(x+1)(x+2)<0
6 sty 22:02
Tad:
https://matematykaszkolna.pl/strona/142.html
6 sty 22:03
Mila:
6x
2
(x+3)
4
(x+1)(x+2)<0 Miejsca zerowe czynników: x=0 (dwukrotny); x=−3 (4−krotny; x=−1; x=−2 zaznaczamy na osi liczbowej ujemne wartości dla x∊(−2;−1)
6 sty 23:05