rozwiąż równanie
kala: Mam takie równanie do rozwiązania
x
5+64=0
odpowiedź to −2
5√2 jednak nie wiem w jaki sposób do tego dotrzeć
6 sty 22:00
Tad:
zauważ, że 64=25
6 sty 22:02
ja: 64=25
6 sty 22:03
kala: Więc x
5=−2
5 i jak postąpić z tym dalej? Mógłby mi ktoś dokładniej wytłumaczyć jak dojść do
tego wyniku? Byłabym wdzięczna
6 sty 22:08
Dominik: 2
5 = 32 mistrzowie
6 sty 22:12
kala: Też wcześniej obliczyłam że 64=2
6 a nie 2
5, ale potem zwątpiłam i już nie sprawdzałam bo
uznałam że oni maja rację
6 sty 22:15
Edyta PK:
x5=−26
x5=−2*25
x=−5√2*25
x=−25√2
6 sty 22:19
ja:
6 sty 22:28