trygo
słaby matematyk: sin2750 wiecie jak to zrobić ?
6 sty 21:57
loitzl9006:
sin2(75o)=sin2(45o+30o)=[ sin(45o+30o) ]2 = [ sin(45o)*cos(30o) +
cos(45o)*sin(30o) ]2=...
Wykorzystałem wzór na sinus sumy.
A ile to jest sin, cos 45, 30 to już wiesz
6 sty 22:04
słaby matematyk: wiem wiem

dzięki wielki
6 sty 22:05
słaby matematyk: ale chyba jest tu coś źle bo mam inną odpowiedź
6 sty 22:14
loitzl9006:
podaj, jaką masz odpowiedź w książce do tego zadania,
i napisz, ile Ci wyszło − może to w podręczniku jest błąd ?
7 sty 14:55