matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!
kaiman:
hejka pomozecie rozwiazac przykład prosze
3
5
=
2x−1
2−5x
temat to propocjonalnosc
2 cze 17:34
konst:
5(2x−1)=3(2x−5) 10x−5=6x−15 4x=−10 x=−
10
4
2 cze 17:36
kaiman:
dzieki
2 cze 17:40