matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOC
M:
X−4
=4
x + 2
6 sty 21:29
krystek:
x−4=4(x+2) i x≠−2
6 sty 21:32
Edyta PK:
dziedzina x+2≠0 x≠−2 D:x∊R\{−2} 4(x+2)=x−4 4x+8=x−4 3x=−12 x=−4 odp. Rozwiązaniem równania jest liczba −4
6 sty 21:34