matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
martula :
Trzy liczby dodatnie a, b, c tworza ciag geometryczny. Suma tych liczb jest rowna 21, a suma ich odwrotności wynosi 7/12. Znajdż te liczby
2 cze 17:31
tim:
Ja.
2 cze 17:42
tim:
a + b + c = 21 b
2
= ac
1
1
1
7
+
+
=
a
b
c
12
2 cze 17:43