tryyy
słaby matematyk: sin 23
0xcos67
0+cos23
0xsin67
0 jak to obliczyć

?
i jeszcze jedno pytanko cos
2 22,5
0− sin
2 22,5
0 pomóżcie
6 sty 20:51
pigor: ..., ze wzoru t
cos2x − sin2x= cos2x masz |
cos22,5o−sin2 22,5o= cos2*22,5
cos45
o=
12√2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
ze wzorów sinx=cos(90
o−x) i cosx=sin(90
o−x) i sin
2x+cos
2x masz kolejno :
sin 23
ocos67
o+cos23
osin67
o= cos(90
o−23
o)
ocos67
o+sin{90
o−23
o)sin67
o=
= cos67
ocos67
o+sin67
osin67
o= cos
267
o+sin
267
o= 1 . ...
6 sty 21:09
słaby matematyk: heh, zniszczyłeś mi banie tym ^^^^^^ ale i tak dzięki
6 sty 21:18