matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
MANIEK:
x − 4
=4 RÓWNANIE ROZWIAZE KTOŚ
X+2
6 sty 20:37
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
6 sty 20:39
ola:
x−4=4(x+2) x−4=4x−8 x−4x=−8+4 −3x=−4 |:−3 x;4/3
6 sty 21:17