Równanie
Edyta: Taki erównanko...z jedną niewiadomą...mam traktowac jako funkcje wymierną
Bo łatwiej by mi było obliczyć tylko x...
6 sty 20:08
Edyta: Glupie pytanie...nie łatwiej będzie...i tak wyjdzie mi drugi stopień po przeksztalceniu...ktoś
może mi to po prostu rozwiązać

Proszę...
6 sty 20:10
krystek: D=R−{....} i mnożysz na "krzyż"
6 sty 20:11
Cusack: z proporcji to zrób, czyli 'na krzyż'
6 sty 20:11
Edyta: A ktos może mi to pokazać...bo albo robie gdzies błąd albo straszne głupoty mi wychodzą...a
dotąd miałam same liczby całkowite...
prosze krystek...możesz
6 sty 20:25
6 sty 20:27
krystek: 4x2−9=12x
4x2−12x−9=0
6 sty 20:28
Edyta: No brzydkie pierwiastki...i to we wszystkich przykładach takie mam...robie już 7 przykład i we
wszytskich to samo...dlatego pomyślałam że cos robie źle...ale jak Cusack robi tak samo to
mnie uspokoiłeś...Dzięki serdeczne
6 sty 20:30
Cusack: pewnie nauczyciel sobie z miejsca wymyślał
6 sty 20:31
krystek: A dlaczego zawsze musza być "ładne"?
6 sty 20:33
Cusack: nie muszą, ale 7 kolejnych przykładów z takimi rozwiązaniami to trochę zastanawiające.
6 sty 20:35
krystek: Ćwiczenia wyłączania czynnika przed pierwiastek
6 sty 20:37