matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Roubi:
x
4
+2x
3
−x−2=0
6 sty 20:06
krystek:
x
3
(x+2)−(x+2)=0 i dalej licz
6 sty 20:08
marzena:
x3(x+2)−(x+2)=0
6 sty 20:25
ZK:
(x+2)(x
3
−1) =0 (x+2)(x−1)(x
2
+x+1)=0 ⇔x=−2⋁x=1
6 sty 23:10