matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria.
kamilos:
Rozwiąż równanie sin(5arctg(3x)) = 1
6 sty 19:27
M:
18 sty 16:24
M:
25 sie 15:06
Leszek:
5 arctg(3x) = π/2 + 2kπ ⇒arctg(3x) = π/10 + 2kπ/5 ⇒3x= tg(π/10 + 2kπ/5) x = (1/3)tg(π/10 +2kπ/5)
25 sie 15:19