Układy równań, pomoc
Emilia: Układy równań,sprawdzenie
Trasę z Łap Wielkich do wsi Łapino Dziś prostakiem można przepłynąć .Z łap Wielkich płynie się
prądem Łyny ,Ta część wycieczki trwa dwie godziny .Chwila postoju we wsi Łapino i mozna w
drogę powrotną płynąć . Jednak z powodu nurtu tej Łyny Powrót trwa dłużej o pół godz 20 mil
jest z Łap do Łapina Zjaka prędkośćią płynie ta Łyna?
s= 20 mil
t1= 2h
t2= 2,5 h
v=? no i dalej nie wiem jak ułożyć układ równań...
6 sty 19:27
Saizou : A=Łapy Wielkie
B=Łapino Dziś
s=V*t
Vn prędkość nurtu
Vs prędkość statku
z A do B
20=(Vs+Vn)2
z B do A
20=(Vs−Vn)2,5
6 sty 19:35
Eta:
Chyba
"parostatkiem'' 
Jeżeli
prostakiem , to pewnie na jego grzbiecie ?
6 sty 19:37