matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj funkcję wyjściową
dusia :
−1
−3 muszę podać funkcję wyjściową dziedzinę i przeciwdziedzinę oraz równanie
x+3
asymptot dziedzina to będzie wynosić {−3} przeciwdziedzina {−3} ale co z funkcją wyjściową i równaniem asymptot ?
6 sty 19:10
ZK:
−3x−10
Wyjsciowa moze taka y=
x+3
Pionowa x=−3 pozioma y=−3 Dziedzina R\{−3} i przeciwdziedzina R\{−3}
6 sty 22:46