matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja trygon
Sato:
oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometr. jeżeli katα ostry a)sinα=4/5 b)tgα=2
6 sty 17:59
M:
19 sty 06:01
Jolanta:
sin
2
α+cos
2
α=1 (4/5)
2
+cos
2
α=,1
16
cos
2
α=1−
25
9
3
cosα=
√
=
25
5
sinα
4
3
4
tgα=
=
:
=
cosα
5
,5
3
19 sty 19:20