udowodnij tożsamość
Kinga: 1/1+cosx=1/sin2x − 1/sinx ctgx
ctgx razy ułamek 1/sinx, nie razy sinx
6 sty 17:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
zapisz to porządnie

nikt się domyslać nie będzie co tutaj jest napaćkane
6 sty 17:38
Kinga: | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| − |
| ctgx |
| 1+cosx | | sin2x | | sinx | |
6 sty 17:56
Kinga: Nie musiałeś krzyczeć..
6 sty 17:57
Eta:
założenia ; cosx≠1 i sinx≠0
| | 1 | | 1 | | cosx | | 1−cosx | | 1−cosx | | 1 | |
P= |
| − |
| * |
| = |
| = |
| = |
| =L |
| | sin2x | | sinx | | sinx | | sin2x | | 1−cos2x | | 1+cosx | |
6 sty 18:01
Kinga: | | sinx | | 1−cosx | |
Dziękuję,a |
| = |
| |
| | 1+cosx | | sinx | |
| | ctgx−tgx | | 1 | | 1 | |
i |
| = |
| − |
| ? |
| | sinx+cosx | | sinx | | cosx | |
6 sty 18:51