calki
Aneta: Oblicz:
∫xcos(x2 +3)dx
6 sty 16:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówka ... podstawienie
t = x2+3
dt = 2x dx
6 sty 17:04
zośka: Podstawienie t=x
2+3
dt=2xdx
| | 1 | | 1 | | 1 | |
∫xcos(x2+3)dx= |
| ∫costdt= |
| sint+C= |
| sin(x2+3)+C |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
6 sty 17:05
zośka: Podstawienie t=x
2+3
dt=2xdx
| | 1 | | 1 | | 1 | |
∫xcos(x2+3)dx= |
| ∫costdt= |
| sint+C= |
| sin(x2+3)+C |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
6 sty 17:05
Aneta: zrobilam na kartce i chodzilo mi tylko o wynik na szczescie sie zgadza dzieki
6 sty 17:06