matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O WYTŁUMACZENIE MI TEGO
adrian2001:
prosta k ma postac 2x−3y+6=0.Podaj równanie prostej prostopadej do prostej k iprzechodzacej przez punkt A=(−2,4) ZROBIŁEM ; −3y=−2x−6/:(−3) y=
2
3
x+3
6 sty 16:08