matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice funkcji
Klaudia:
Zadanie z granic
Wiedząc że lim xn= −
∞
oblicz n→
∞
a) lim 2
xn
tu mi sie wydaje ze wynik to −
∞
ale nie wiem n→
∞
−1
b) lim ln
xn
n→
∞
6 sty 16:08
Klaudia:
ktoś może wie jak to zrobić?
6 sty 16:11
asdf:
a)
1
2
−
∞
= (
)
∞
= .
2
6 sty 16:29