matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomozecie
ewelina:
ROZWIĄŻ RÓWNANIA
x − 4
2
=
2
x + 2
x − 4
=4
x + 2
3
1
=
x
+
2x−8
x−2
tu jest x do kwadratu w nawiasie
6 sty 15:51
Mati_gg9225535:
do kazdego wyznacz dziedzinę
1) pomnoz na krzyz 4 = (x−4)(x+2) 2) pomnoz przez mianownik (x−4) = 4(x+2) 3) pomnoz na krzyż 3(x−2) = x
2
(x−8) <−− nie wiem jak to ma wygladac wg Ciebie ...
6 sty 16:05