matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:) Proszę o pomoc
Oleska:
Proszę o pomoc
Które z podanych równań różniczkowych są nieliniowe? a) y'' + 2y' + y = x b) y'' − 3y' + 2y = e
3x
y'
c) xy'' − y' ln
=0
x
d) y''−5y'+6y = 0
y'
e) y''(1+lnx) +
= 2 + lnx
x
f) y'' + (1+x
2
)y = −1
6 sty 15:40
Oleska:
6 sty 16:40
Oleska:
6 sty 17:12