matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości funkcji
Karolina:
Nie wiem jak wyznaczyć zbiór wartości funkcji. Z góry dzięki za pomoc f(x)=
cosx
[cosx]
6 sty 15:23
krystek:
cosx>0 masz f(x)=1 dla cosx<0 f(x)=−1 jeżeli [ ] oznacza I..I
6 sty 15:26