matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
joo:
rozwiąż równanie: −x
3
+ x
2
+ 1 = 0
6 sty 15:18
yepa:
−x
3
+ x
2
+ 1 = 0 / *(−1) x
3
− x
2
− 1 = 0 x
2
(x − 1) = 1 liczby x
2
i (x − 1) sa odwrotne, stad: x
2
= 1/(x − 1)
6 sty 15:25