Funkcje wykładnicze
123: Narysuj wykres funkcji f(x)=3x+2−1 a następnie
a) znajdz punkty przecięcia wykresu f(x) z osiami ukladu współrzędnych
b) określ dziedzinę i zbiór wartości funkcji f
c) podaj wzór asymptoty tej funkcji
d) znajdz punkt jej wykresu o drugiej współrzędnej równej −1
uzyskane informacje nanieś na wykres
bardzo prosze o rozwiazanie dokladne i z rysunkiem
2 cze 15:51
kaczor: Jest to wykres f(x)=3x przesunięty o wektor v=[−2;−1]
2 cze 16:19
123: prosze o rysunek i rozwiazanie każdego podpunktu osobno
2 cze 17:20