matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
0v0:
oblicz pochodną drugiego rzędu: y= x
3
/ x
2
− 1 prosze o pomoc!
6 sty 14:53
0v0:
oj źle
y= x
3
/ (x
2
− 1)
6 sty 14:54
0v0:
teraz z tego wyszło mi że I rzedu: y` = (3x
4
− 3x
2
− x
5
) / (x
2
− 1)
2
co dalej z tym ?:(
6 sty 14:55