matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
edek:
Oblicz x+|x| oraz x−2|x| a) x= −3 b) x=4−2√6 c) x=6√2−8 d) x=π−2√3
6 sty 13:26
tn:
a) −3+|−3| = −3 + 3 = 0 −3 − 2|−3| = −3 − 2(3) = −9
6 sty 13:48
edek:
Oblicz x+|x| oraz x−2|x| x=π−2√3
6 sty 13:56