co zrobic dalej?
rafi: zbiorem wartości funkcji f(x)=−|x+5|
6 sty 13:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
ZW=(−
∞;0>
wiesz dlaczego
6 sty 13:16
rafi: nie wiem
6 sty 13:16
Dominik: raczej nie wie, dlatego sie zapytal.

narysuj sobie wykres funkcji i odczytaj − najlatwiej.
6 sty 13:17
krystek: Naszkicuj ijuż
y=x+5
y=Ix+5I
y=−Ix+5I i zobacz
6 sty 13:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
czy wiesz jak wygląda wykres f(x) = |x|

albo inaczej ... jakie wartości może przyjąć |x|

a jakie |x+5|
6 sty 13:18
rafi: dobra dzięki skumałem o co chodzi
6 sty 14:11