matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę pomóżcie
ewela:
Za pomocą soczewki o zdolności skupiającej 0,2D otrzymano obraz rzeczywisty, powiększony dwukrotnie. Wybierz co najmniej jedną odpowiedź a. x=15cm b. f=0,5cm c. f=10cm d. y=30cm e. x=30cm f. y=15cm
6 sty 12:49