matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
v
Midgard:
Dla jakich wartości parametrów a i b wielomian w(x) = ax4 + bx2 + pi/3 jest równy wielomianowi opisującemu objętość stożka o promieniu podstawy r= 3x − 1 i wysokości h= 9x2 + 6x + 1 (przyjmujemy, że x > 1/3)?
6 sty 12:47