Znajdź punkty przegięcia
dino: Znajdź punkt przegięcia:
xlnx2 x≠0
f(x)=
0 x=1
2/x x≠0
y''=
0 x=1
Proszę o pomoc, bo nie wiem co mam teraz zrobić. Czy punkty przegięcia w ogóle istnieją?
6 sty 10:35
Artur z miasta Neptuna:
Nie bardzo rozumiem zapis ... zdecyduj sie czy x=1 jest inna funkcja czy dla x=0

! taki
zapis jak teraz zaprezentowany wskazuje ze f(x) NIE JEST funkcja w badanym obszarze
6 sty 10:38
dino: właśnie też nie rozumiem tego zapisu, mam do rozwiązania takie zadanie i nie bardzo wiem, co
mam z tym zrobić...
6 sty 10:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie może być napisane w widełkach że dla x≠0 jest taka ... a dla x=1 inna
albo i tu i tu będzie 0 albo 1 <−−− decyduj się
6 sty 11:03