matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiko:
Podstawy trapezu maja dlugosc 6 i 10 oraz tanges kata ostrego rowny 3. Oblicz pole tego trapezu
6 sty 09:54
dero2005:
a = 10 b = 6
h
= tgα = 3
x
a−b
x =
=
2
h = 3x =
a+b
P =
*h =
2
6 sty 10:02