matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W
Wiko:
w trojkacie prostokatnym jedna przyprostokatna ma dlugosc 3 cm a kat przy niej 30 stopni.Oblicz pole i obwod tego trojkata
6 sty 09:37
Aga1.:
α=30
0
a=3cm
3
cos30
0
=
c
oblicz c
b
tg30
0
=
3
oblicz b.
a*b
P=
=
2
Ob= a+b+c=
6 sty 09:47