matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wazne
Dominika:
Pole powierzchni calkowitej szescianu jest rowna 54cm2. Objetosc tego szescianu jest rowna a27 b6 c9 d 36
6 sty 09:18
Monza:
P
C
= 6a
2
P
C
= 54 cm
2
6a
2
= 54 a
2
= 9 a = 3 V = a
3
V = 3
3
= 27 cm
3
6 sty 09:24