matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Dominika:
Oblicz pole powierzchni kuli o objetosci 36pi
6 sty 09:13
Monza:
V = 36π
4
V =
πr
3
3
4
36π =
πr
3
3
4
36 =
r
3
3
108 = 4r
3
r
3
= 27 r = 3 P
C
= 6a
2
P
C
= 6*3
2
= 6*9 = 54
6 sty 09:27