trygonometria\
julka: narysuj wykres tg=−2/4 . ile wynosi y a ile x
1 cze 21:55
M:
6 maj 13:14
Miś Uszaty:
Naprawde nie rozumiesz tych bzdur?
7 maj 22:00
Jolanta: | | y | |
Najlepiej narysować kąt α w pierwszej ćwiartce Widzimy,że tgα= |
| |
| | x | |
I to obowiązuje we wszystkich cwiartkach
7 maj 22:50
Miś Uszaty:
Czym jest tangens ?
Niech bedzie ze funkcja trygonomeryczna .
Zrobic wykres mozna ale dla jakiegoś argumentu
A tutaj co mamy y=tg?
ma byc wykres.
Nawet zeby było
Ale jest argument .
To jedno .
Drugie to kompletny brak zainteresowania odpowiedzią w tamtym czasie .
Podtrzymywac zycie forum to chwała za to . Natomiast wyciąganie bzdur (a nuz sie ktoś
domysli−nie zawsze jset to oczywiste) to druga sprawa
7 maj 23:34