Kula
Monza: Dwa okręgi o promieniach 3 i 5 leżą na powierzchni pewnej kuli. Oblicz długość promienia tej
kuli wiedząc że okręgi leżą w płaszczyznach równoległych oddalonych od siebie o 2
6 sty 00:17
Monza:
6 sty 01:02
Eta:
Ja nie widziałam okręgów "leżących na powierzchni kuli"

Ciekawe, kto takowe widział?
6 sty 01:04
Monza: Zad 17 str 70 ze zbiorku Matematyka Krok po kroku do 3 Liceum

Nastepne tez dziwne: Na powierzchni kuli o promieniu 14 położone są dwa okręgi o jednakowych
promieniach mające wspólną cięciwę 4 cm. Oblicz długość promieni tych okręgów wiedząc że
płaszczyzny w których położone są te okręgi są prostopadłe.
6 sty 01:09
Eta:

1/ R
2=(2+x)
2+3
2 i R
2= x
2+5
2 ⇒ x=........
R
2= ..... R=....
6 sty 01:15
Monza: R
2 = 34
Trudne zadanie ale dzieki
6 sty 01:21
Eta:
Cofam moje stwierdzenie

( nie wiem czemu, ale pomyślałam o
kołach
6 sty 01:24
Monza:
6 sty 01:27
Eta:
6 sty 01:29
Monza: π żegna Ete
Δ żegna Ete
Monza żegna Ete bo przechodzi do nauki angielskiego

Dzieki jeszcze raz za pomoc & pozdrawiam
6 sty 01:41
6 sty 01:43
Monza: Rozumiem :3
ACH TA STEREOMETRIA MNIE DENERWUJE ..
6 sty 01:44