matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosh
Haj:
Ile jest elementów w wyrażeniu
x
2
x
4
cosh(x) jeśli wiemy że cosh(x)=1+
+
+...
2!
4!
jeśli np. za x=3 to ile jest elementów w tej "sumie"?
5 sty 23:20
Aga1.:
e
x
+e
−x
coshx=
2
6 sty 10:17
Artur z miasta Neptuna:
Prawa strona rownania to nieskonczony szereg
6 sty 10:36