matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź rozwiązanie równania
Justaa 95:
Równanie 2x2 −4x−c=0 To równanie ma jedno rozwiązanie i muszę je znaleźć ale nie wiem jak
5 sty 22:17
Mila:
2x
2
−4x−c=0 Δ=16+8c równanie kwadratowe ma jedno rozwiązanie ⇔ Δ=0 Δ=0⇔16+8c=0 dokończ
5 sty 22:20