zadania
zadanie: ile gramow wody nalezy uzyc aby z 200g soli otrzymac 5% roztwor
5 sty 21:24
Mati_gg9225535: | | 200 | |
1 = |
| * 20/ *(x+200) |
| | x+200 | |
x+200 = 200 * 20
x+200 = 4000
x=3800
5 sty 21:28
krystek: 200*100%=(200+x)*5%
5 sty 21:31
Eta:

Rozwiąż równanie: 200+0*x= 0,05(200+x)
x=......
5 sty 21:31
krystek: Witaj
Eto 
ładne kubeczki. Za nasz sposób kiedyś od aniabab dostałam po
"łapkach"
5 sty 21:34
Eta:
Witaj
krystek 
Matematyka, to nie chemia!

.....
5 sty 21:37
krystek: Też tak uważam.
Kto wygra plebiscyt na najlepszego sportowca?
5 sty 21:39
5 sty 21:46
Mati_gg9225535: Stoch
5 sty 21:57