matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Po
Jakub:
jak wyglada pochodna ln
2
(2x) ?
2ln2x
(ln2x)
2
= 2ln2x * (ln2x)' =
*2 ?
x
5 sty 19:56
Aga1.:
Popraw na końcu
1
(ln2x)
'
=
*2
2x
5 sty 20:01
Jakub:
Dziekuje, Aga moglabys spojrzec czy w ten sposob to zadanie sie robi:
http://imageshack.us/photo/my-images/713/64693586.png/
5 sty 20:05