logarytmy
alien: logarytm
log39√3
5 sty 19:26
Piotr:
i co z nim ?
5 sty 19:29
5 sty 19:29
alien: a to dobrze m wyszło 212
a ten ktos pomoże zrobić
log 12√2
5 sty 19:32
5 sty 19:33
5 sty 19:33
Piotr:
2
−x = 2
1/2
dokoncz
5 sty 19:34
Aga1.: | | 1 | | 1 | |
log122=− |
| , bo ( |
| )−12=212=√2. |
| | 2 | | 2 | |
5 sty 19:35
alien: oki dzieki
mam jesszcze jeden
log 0,0001
5 sty 19:38
Krzysiek : To bedzie logarytm dziesietny czyli o podstawie 10 . To teraz z definicji logarytmu do
jakiej potegi musimy podniesc 10 zeby dostac 0,0001 . Do potegi −4 bo 10−4 =0,0001. Wiec
log0,0001=−4 .
5 sty 20:09